Vagyis epres-túrós piskótatekercs⁣. Az egész úgy kezdődött, hogy nagyon szerettem volna baracklekváros piskótatekercset készíteni, mert hétvégén anyósom készített és gondoltam elkészítem filtbunny verzióban is, mert annyira fincsi volt. Keresgéltünk a Tescóban lekvárt, de vagy drágának találtam, vagy túl cukrosnak, úgyhogy gondoltam csinálok eperszószt itthon, mert emlékeztem, hogy még fél kg fagyasztott eprem van a mélyhűtőben. Hát nem volt… Úgyhogy így alakult ez a dolog baracklekváros piskótából epres-túróssá és nem bántuk meg!

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 db tojás⁣
  • 50 gr liszt⁣
  • 1 tasak sütőpor⁣
  • 4 ek eritrit⁣
  • 1 ek joghurt⁣
  • 100 gr eper⁣
  • 100 gr túró⁣
  • Vaníliaaroma⁣

A joghurtot, az epret, a túrót, a vaníliát összeturmixoljuk, ez lesz a krémünk. ⁣
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a liszttel, a sütőpor felével és az eritrittel. Óvatosan hozzáforgatjuk a habot a keverékhez. Nagy méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, sütőporral megkenegetjük és kiöntjük rá a tésztát, minél vékonyabb, annál jobban tekerhető lesz. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ezután fordítva egy konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük krémmel és óvatosan feltekerjük. A tetejét lehet díszíteni mandulával, kókusszal, bármivel.⁣

Igazi élmény elkészíteni is! 🙂

Jó nasizást!