A palacsinta egy szuper és tápláló reggeli lehet, ha megfelelően készítjük el. Nem kell megvonnunk magunktól, csak készítsük el egy egészségesebb verzióban. Mint például ez a meggyes-mákos palacsinta. Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, úgyhogy “diétás” palacsintára fel!

meggyes-mákos palacsinta

Az általam összeállított táplálkozási programokban ez a reggeli egyszerűen összeállítható.

Hozzávalók:
– 1 db tojás
– 30 gr zab
– 10 gr darált mák
– 5 gr olaj
– 50 gr fagyasztott/befőtt meggy
– pici eritrit
– Kb. 1 dl víz
– 1 kk tápiókakeményítő

diétás palacsinta

Elkészítés:
1. A mákot és a meggyet összekeverjük eritrittel és feltesszük egy lábosba rotyogni
2. A tojást, a zabot, egy pici eritrtitet, a vizet jól összeturmixoljuk, a zab darabok minél apróbbak
legyenek.
3. A mákos meggyes keverékből kiveszünk egy picit, ha vizes és összekeverjük egy kiskanál
tápiókakeményítővel. Visszaöntjük és hagyjuk, hogy besűrösödjön, levesszük a tűzről.
4. Az olajat felhevítjük és ráöntjük a palacsintatésztát.
5. Megsütjük magas hőfokon 2-3 perc alatt, megfordítjuk és további 1-2 percig sütjük.
6. Megtöltjük a meggyes-mákos keverékkel.

Jó étvágyat!

diétás reggeli


Ha el tudsz képzelni magadnak egy olyan táplálkozást, amiben ez a palacsinta helyet kap a “diétás reggeli” tárházában, akkor keress meg bizalommal!

További receptekért olvasgass a blogon, ha pedig életmód tanácsadásra, személyre szabott étrendre lenne szükséged, olvasd el az ÍGY TUDOK SEGÍTENI fülecskét, vagy menj a webshopba!