Reggeli ötlet – avokádós omlett tortillában
Fantasztikus napra ébredtem! Szürke, esős idő, zero munkakedv. Ezért arra gondoltam, hogy kreálok egy izgalmas, egyszerű, gyors reggelit, ami gyönyörű és finom és egészséges. Ráadásul a vendégeimnek is tetszene. Azt hiszem sikerült! Utána sokkal jobb kedvvel folytattam a napom, megjött a munkához is a lendület. Hiszek benne, hogy egy jó reggeli megalapozhatja az egész napod. 🙂
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 35 gr teljes kiőrlésű liszt / csicseriborsóliszt
- negyed avokádó
- zöldségek
- só, fokhagymapor, kurkuma, bors
- víz
A két tojásból készítünk egy egyszerű omlettet sóval, ha lehetséges egy tapadásmentes serpenyőn. Az avokádó és a tojássárga fogja adni a reggelink zsírtartalmát, ezért a tojás alá nem tennék már plusz olajat, de ha muszáj, akkor egy pici mehet. Például kókuszolaj, vagy olívaolaj tökéletesen passzol hozzá. Bár mostanában a kakaóvajjal is próbálkozom, mert rengeteg van itthon, de inkább próbálom diétás süteményekben hasznosítani.
A lisztünket összekeverjük a fűszerekkel: pici só, bors, kurkuma, fokhagyma. A kurkuma amellett, hogy egy gyönyörű sárga színt fog adni az ételünknek, immunerősítő tulajdonságokkal bír, amit a bors még jobban előhoz. Ezért érdemes őket együtt használni, de mivel szuperül kiegészítik egymást az ízviláguk, így ez nem erőszak. A keverékünket megsütjük közepes lángon a tapadásmentes serpenyőn.
Ha kész, akkor a tortilla lapra helyezzük az omlettet, az avokádót felszeletelve és félbe hajtjuk. Zöldségekkel fogyasszuk, hogy még tovább tartson a lendület! 🙂 Jó étvágyat!
Ha tetszik, kipróbálod és meg is osztanád az instagramon, feltétlenül jelölj meg, hogy megcsodálhassam, megoszthassam! 🙂
További receptekért olvasgass a blogon, ha pedig életmód tanácsadásra, személyre szabott étrendre lenne szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot a kapcsolat fülön keresztül!