Amikor reggel felkelek és egy hatalmas adag meleg édes finomságra van szükségem a hét elindításához, na akkor készítem el a banánkenyér zabkásámat egy kis volumennöveléssel. ⁣Jöjjön a nagy adad, meleg, alacsony szénhidráttartalmú, zsíros-fehérjés reggeli: banánkenyér ízvilágú zabkása formájában!

Hozzávalók:

  • 1 db tojás⁣
  • Fél adag vaníliás fehérjepor (kb. 10 gr)⁣
  • 20 gr zab⁣
  • 1 ek mogyivaj, vagy tört mogyoró⁣
  • Pici kókuszolaj⁣
  • 1 db banánán⁣
  • 0,5 db hámozott, reszelt cukkini⁣
  • Fahéj ⁣
  • Pici víz

A cukkinit (meghámozva, lereszelve) pici vízben megfőzzük, adunk hozzá fahèjat. ⁣
A banánt elfelezzük, az egyik felét karikákra vágjuk, a másik felét félbe vágjuk. A karikákat hozzádobjuk a cukkinihez. A félbevágottat pici kókuszolajon átsütjük (nagyon nagyon fincsi lesz!) ⁣

Egy kis tálkában összekeverjük a zabkását, a fehérjeport és a tojást és hozzáadjuk a cukkinihez. Kevergetjük, amíg nem kapjuk meg a zabkása állagot. Kiöntjük egy tálba, tetejére jöhet a sült banán és a mogyi.

A tojástól a zabkásában ne fèljetek, nagyon fincsi!⁣
Cukkinit és karfiolt szoktam használni akkor, amikor egy nagy adag zabot szeretnék enni, de nem sok szénhidráttal. Pár versenydiètás trükk még a mai napig jól jön.
A karfiolt jobban szeretem, mert valahogy mèg krémesebb lesz, de a cukkini is szuper volumen növelèsre. Jó étvágyat!

További receptekért olvasgass a blogon, ha pedig életmód tanácsadásra, személyre szabott étrendre lenne szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot a kapcsolat fülön keresztül!