Reggeli ötlet – Banànkenyér zabkása sült banánnal
Amikor reggel felkelek és egy hatalmas adag meleg édes finomságra van szükségem a hét elindításához, na akkor készítem el a banánkenyér zabkásámat egy kis volumennöveléssel. Jöjjön a nagy adad, meleg, alacsony szénhidráttartalmú, zsíros-fehérjés reggeli: banánkenyér ízvilágú zabkása formájában!
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- Fél adag vaníliás fehérjepor (kb. 10 gr)
- 20 gr zab
- 1 ek mogyivaj, vagy tört mogyoró
- Pici kókuszolaj
- 1 db banánán
- 0,5 db hámozott, reszelt cukkini
- Fahéj
- Pici víz
A cukkinit (meghámozva, lereszelve) pici vízben megfőzzük, adunk hozzá fahèjat.
A banánt elfelezzük, az egyik felét karikákra vágjuk, a másik felét félbe vágjuk. A karikákat hozzádobjuk a cukkinihez. A félbevágottat pici kókuszolajon átsütjük (nagyon nagyon fincsi lesz!)
Egy kis tálkában összekeverjük a zabkását, a fehérjeport és a tojást és hozzáadjuk a cukkinihez. Kevergetjük, amíg nem kapjuk meg a zabkása állagot. Kiöntjük egy tálba, tetejére jöhet a sült banán és a mogyi.
A tojástól a zabkásában ne fèljetek, nagyon fincsi!
Cukkinit és karfiolt szoktam használni akkor, amikor egy nagy adag zabot szeretnék enni, de nem sok szénhidráttal. Pár versenydiètás trükk még a mai napig jól jön.
A karfiolt jobban szeretem, mert valahogy mèg krémesebb lesz, de a cukkini is szuper volumen növelèsre. Jó étvágyat!
További receptekért olvasgass a blogon, ha pedig életmód tanácsadásra, személyre szabott étrendre lenne szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot a kapcsolat fülön keresztül!