Sokszor megyünk Olaszországba. Egyrészt mert félek a repüléstől és jobb, ha gyorsan odaérünk vagy kocsival megközelíthető helyre megyünk. Másrészt pedig a férjem egyik kedvenc országa az igazi nápolyi pizza miatt. Egyszer elmentünk Nápolyba télen azért, hogy el tudjon menni egy nápolyi pizzakészítő workshopra, amit a Nemzetközi Nápolyi Pizzaszövetség (AVPN) tartott. A lényeg a lényeg, hogy tényleg nagyon szeretjük az országot, főleg az ételeit. Pizzát, profiterolt bármikor tudnék enni, bár az életmódomba csak ritkán fér bele (egyszer egy héten). De a hasonló ízek mindennap beleférnek, ezért találtam ki, hogy a reggeli zabkását picit megbolondítom egy kis Olaszországgal.

Ez tipikusan az a zabkása, amit hidegen biztos, hogy finomabb enni, de nem várhattam tovább, hogy befaljam, úgyhogy melegen ettem. Így is jó volt!
Tejtermékkel és tejmentes opcióval is leírtam. ⁣

Hozzávalók:

  • 1 db tojás⁣
  • 80 gr túró vagy totu⁣ (tojástúró, ami bioboltokban kapható – laktózintoleranciával élőknek szoktam javasolni)
  • 80 gr natúr joghurt vagy növényi joghurt⁣
  • 30 gr zab vagy gluténmentes zab⁣ (a gluténérzékenyeknek)
  • 10 gr kesudió⁣
  • Kakaó, vanília aroma⁣
  • Kávé⁣
  • Eritrit⁣

2 dl hosszú kávét (ízlés szerinti, hogy milyen erősségű), a zabot, a tojást, 1 kiskanál kakaóport, eritritet összekevertem és összefőztem (időtakarékosság és a mosogatás elkerülése céljából lehet mikrózni is :)). Mindkettő működik. Mikróban süti alapja lesz picit, főzve pedig krémes zabkása alapja. ⁣
A túrót, joghurtot, vaníliaaromát, kesudiót, eritritet összeturmixoltam és a kása tetejére tettem. Pici kakaóval díszítettem a kása tetejét és kész is! 

Ez egy nagyon szuper Fitbunny reggeli (és, hogy mi a Fitbunny program, kattints ide), laktató, fehérjében, zsírokban gazdag. Ezzel igazán jól indul a nap, főleg, hogy nagyon FINOM. 🙂

További receptekért olvasgass a blogon, ha pedig életmód tanácsadásra, személyre szabott étrendre lenne szükséged: irány a Fitbunny Program leírása, majd a webshop! 🙂

Pusziii,

Andi