Ebéd ötlet – Tojásos nokedli
Tojásos nokedli? Gondolnád, hogy el lehet készíteni diétásan, egészségesebb verzióban? Nos nézzük is:
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 60 gr tk liszt (vagy szezámmagliszt gluténérzékenyeknek: picit furcsa, de mégis finom)
- 10 gr vaj / kókuszolaj / kakaóvaj
- Zöldség salinak mellé
- Só, bors
A lisztből és 2 darab tojásból, meg egy kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), ami ne legyen túl folyós.
Egy nokedliszaggatóval (vagy egy késsel és egy vágódeszkával) forró, sós vízbe szaggassuk bele a tésztát. 1 percig főzzünk, utána öblítsük le.
A maradék tojást verjük fel. Egy serpenyőben olvasszuk meg a választott zsírt, adjuk hozzá a nokedlit. Átforrósítjuk, majd ráöntjük a felvert tojásokat, és gyorsan elkeverjük. Salival tálaljuk: balzsamecetes paradicsomsalátát készítettem mellé.
Ezt az ételt nem ajánlom mindennapra, de az étrend színesítésére mindenképp szuper opció!