Tojásos nokedli? Gondolnád, hogy el lehet készíteni diétásan, egészségesebb verzióban? Nos nézzük is:

Hozzávalók:

  • 3 db tojás⁣
  • 60 gr tk liszt (vagy szezámmagliszt gluténérzékenyeknek: picit furcsa, de mégis finom)
  • 10 gr vaj / kókuszolaj / kakaóvaj⁣
  • Zöldség salinak mellé⁣
  • Só, bors⁣

A lisztből és 2 darab tojásból, meg egy kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), ami ne legyen túl folyós.⁣

Egy nokedliszaggatóval (vagy egy késsel és egy vágódeszkával) forró, sós vízbe szaggassuk bele a tésztát. 1 percig főzzünk, utána öblítsük le. ⁣
A maradék tojást verjük fel.⁣ Egy serpenyőben olvasszuk meg a választott zsírt, adjuk hozzá a nokedlit. Átforrósítjuk, majd ráöntjük a felvert tojásokat, és gyorsan elkeverjük. ⁣Salival tálaljuk: balzsamecetes paradicsomsalátát készítettem mellé.

Ezt az ételt nem ajánlom mindennapra, de az étrend színesítésére mindenképp szuper opció!