A princesa süti nagy sikert aratott a múltkor, úgyhogy arra gondoltam, hogy az eredeti tervemet is elkészítem és nagyon-nagyon jól tettem.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db tojás⁣⁣
  • 50 gr tk liszt⁣⁣
  • 1 tasak sütőpor⁣⁣
  • 4 ek eritrit⁣⁣
  • Vaníliaaroma⁣⁣
  • 120 gr baracklekvár⁣

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a liszttel, a sütőpor felével és az eritrittel. Óvatosan hozzáforgatjuk a habot a keverékhez. Nagy méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, sütőporral megkenegetjük és kiöntjük rá a tésztát, minél vékonyabb, annál jobban tekerhető lesz. Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ezután fordítva egy konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük krémmel és óvatosan feltekerjük.⁣
Megmondom őszintén, a baracklekvár teljesen sima lekvár, nem vettem édesítőszereset, arra figyeltem, hogy azt válasszam, amiben a legtöbb gyümölcs van. Mivel úgysem eszünk mindennap ilyet, inkább egy kis csavar és apró öröm a mindennapokra, így most ez nem érdekelt.

Jó nasizást!